Digitale Fotografie Opleiding

Geeft inzicht in digitale fotografie

Foto’s bewerken in Photoshop

Met Adobe Photoshop kun je foto's archiveren, het uiterlijk van je foto's verbeteren of zelf vergaand aanpassen. In deze cursus leer je in 1 dag de belangrijkste gereedschappen in deze software.

Het archief gedeelte van de software, is zeer efficiënt in het ordenen en terug vinden van je foto's.

Verbeter de kwaliteit van je foto door bijvoorbeeld de uitsnede, helderheid en kleuren aan te passen. Binnen enkele minuten geef je de foto's een professionele uitstraling.

Samen met de reader van deze cursus is het vrij eenvoudig om deze techniek snel onder de knie te krijgen.

In deze cursus leer je de essentie van beeldbewerking. Je leert snel en overzichtelijk de witbalans, het contrast en de scherpte van je foto aan te passen. We leren de maat en resolutie goed instellen en rode ogen, pukkels en stofjes verwijderen. En uiteraard leer je alles over het afdrukken van foto's.

Je leert de voordelen van bewerken van Raw-bestanden. En we gebruiken lagen, aanpassinglagen en laagmaksers om de foto plaatselijk te verbeteren.En je leert verschillende foto’s samen te voegen in een fotomontage.

Photoshop kan je ook helpen bij het archiveren en ordenen van je foto's. In de cursus laten we zien hoe je foto's van je camera overzet naar je computer. We gaan foto's sorteren, groeperen en van tekst gegevens voorzien zodat je later de foto's eenvoudig kan terug vinden. In Photoshop kun je eenvoudig je foto’s samenvoegen in een fotoalbum of afdrukken als een ansichtkaart welke je zelf of bij de fotowinkel kunt afdrukken.

In deze presentatie worden de meest gebruikte technieken van het pakket getoond zodat je in korte tijd zelf je foto’s kunt bewerken. In de cursus werk je niet zelf achter een computer, maar met de uitgebreide reader kun je de behandelde lessen thuis achter je eigen computer in praktijk brengen.

Voor het volgen van deze basiscursus is geen speciale kennis vereist. Je kunt op de website van Adobe een gratis demoversie van Photoshop down-loaden, waarmee je een maand lang kunt werken. Je kan je eigen fotobestanden meenemen om als voorbeeld in de les te bewerken.

We werken met Adobe Photoshop Elements en Photoshop CC. Natuurlijk tonen we de nieuste functies uit de software. De meeste functies die we behandelen kun je echter ook gebruiken in de oudere versies van de software.

Deze cursus duurt, afhankelijk van je ervaring en leertempo, ongeveer 4 uur. De cursus wordt gegeven als privécursus en kost per uur €45,-

Klik op de onderstaande link om het aanvraagformulier in te vullen. Geef aan welke dag en tijdstip jouw het beste uitkomt en of je online, bij jouw thuis of bij ons in de studio de les wilt volgen.

Inschrijven voor de cursus kan op pagina Data en Aanmelden

Canon MG6150 en MG8150, perfecte inkjetprinters met scanner voor een lage prijs.

Lees verder...

WaalWeb Webdesign © 2010 – powered by Site Optimizer

Voor deze pagina moet u javascript aan hebben staan!